SİNCAN İL GENEL MECLİSİ İLKOKULU TARİHÇESİ

SİNCAN İL GENEL MECLİSİ İLKOKULU

Sincan İl Genel Meclisi İlkokulu 2007 yılında inşaatı tamamlanmış ve geçici kabulü yapılmıştır.2008-2009 yılında 1200 öğrenci ile eğitime başlamıştır. Kılavuz Yapı San Tic .Ltd.Şti. Yüklenici Firması tarafından 28.10.2018 tarihinde yapımına başlanıp 05.06.2020 tarihinde yapımı tamamlanarak 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında faaliyete geçen Okulumuz B blok ek bina eğitime başlamıştır.

Okulumuz   A Blokta  1adet kütüphane ,1 adet çok amaçlı salon , 1 bağımsız kapalı spor salonu ,2 müdür yardımcısı, 2 rehberlik odası ,1 öğretmenler odası,3 destek odası,1 veli görüşme odası ,1 destek personel odası,1 teknik personel odası ,2 memur odası,1 okul aile birliği odası,2 mescid, 1 geri dönüşüm odası , engelli öğrenciler için asansör, tuvalet ve engelli rampası, faaliyette olan 1 adet kantin bulunmaktadır

B Blokta 1 adet  Z kütüphane ,1 adet çok amaçlı salon ,kapalı spor salonu ,2 müdür yardımcısı  ve  1 müdür odası,1 öğretmenler odası,2 mescid, 1 rehberlik odası engelli öğrenciler için asansör,76 öğretmen ve 3 idari personel ,1601 öğrenci mevcutlu okulumuzun 32 sınıfında akıllı tahta ve internet bağlantısı mevcuttur.

Okulumuzun ısınması doğal gaz ile yapılmaktadır. Elektrik, su ve diğer tesisatlarımız randımanlı çalışmakta ve gerekli bakımları da eğitimli personelimiz tarafından özenle yapılmaktadır. Özellikle su kesintilerine karşı 40 tonluk su deposu mevcuttur. 2023 yılında Proje doğrultusunda Güneş Panelleri Elektrik ihtiyacının A Blok için yazın tamamını, kışın ihtiyacın ¼ nü karşılamaktadır.

Ders araç ve gereçlerinin temini tamamlanmıştır. Okulumuzun bahçesine ağaçlandırma çalışması yapılmış ayrıca öğrenciler için Tarım Uygulama Alanı oluşturulmuştur.

Yayın: 12.09.2023 - Güncelleme: 12.09.2023 10:53 - Görüntülenme: 133