T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / SİNCAN - Sincan İl Genel Meclisi İlkokulu

Okulumuz Sıfır Atık Belgesi'ni Almaya Hak Kazanmıştır

Okulumuz T.C. Ankara Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından yapılan kontroller sonucunda Sıfır Atık Belgesi'ne layık görüldü.

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın tüm kamu kurumlarında uygulanmak üzere geliştirdiği "Sıfır Atık Projesi" okulumuzda hayata geçirildi. İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması ve atıkların toplanarak geri kazanımının sağlanması ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde; Sincan İl Genel Meclisi İlkokulu,12/07/2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmî Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği'nce Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ni kurarak Sıfır Atık Belgesi'ni almaya hak kazanmıştır.

Sıfır Atık Projesi kapsamında okulumuzda sıfır atık yönetim sistemi kuruldu. Ekipler oluşturularak eğitimler tamamlandı. Geri dönüşüm kutuları temin edildi ve atıklar geri dönüşüme kazandırılmaya başlandı. Atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi, çevre bilinci ve sürdürülebilir bir dünya konusunda öğrencilerimize yapılan çalışmalarla farkındalık oluşturuldu. Böylelikle, okulumuzda ve çevremizde üretilen atık miktarı azaltılarak çevre kirliliği önlenmektedir.

Sıfır Atık konusunda daha detaylı bilgi edinmek için bakanlığın sayfasını takip edebilirsiniz. https://sifiratik.gov.tr/

 

06-10-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.10.2022 - Güncelleme: 06.10.2022 14:39 - Görüntülenme: 332
  Beğen | 6  kişi beğendi