ANKARA / SİNCAN - Sincan İl Genel Meclisi İlkokulu

Ekm

okulumuzda scratch, quiver artırılmış gerçeklik ve bilgisayarsız kodlama çalışmaları ile KOD 100 etkinliğimiz tamamlanarak sertifikamız alınmıştır.

Ekm

Geleneksel el sanatlarımızdan olan çömlekçilik, öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi gördü. Her öğrencimiz çömlekçi çarkına geçerek büyük bir heyecanla kendi tasarımlarını yaptı. Çömlekçilik deneyimine sahip öğrencilerimiz bu sefer de çömleklerini renklerle buluşturarak kendilerine özgü tasarımlarını oluşturdular. Böyle bir etkinlikle öğrencilerimizi buluşturan başta okul-aile birliğimize ve Ankara Çömlek' e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ekm

Deprem Farkındalık Eğitim Programı Kapsamında okulumuzda yapılan tatbikat başarıyla gerçekleştirildi.'Çök-Kapan-Tutun' hareketinin uygulanması ve sarsıntı sonrasında binanın tahliye edilmesine yönelik gerçekleştirilen tatbikatta okulumuz öğrenci, öğretmen ve diğer görevliler sarsıntı anında 'Çök-Kapan-Tutun' hareketiyle kendisini koruma altına alırken, sarsıntının sona ermesinin ardından binayı kontrollü bir şekilde tahliye etti.

Ekm

26 EYLÜL AVRUPA DİLLER GÜNÜ OKULUMUZDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANARAK DİL FARKINDALIĞI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILDI.

May

Geleneksel sanatlarımızı öğrencilerimizle tanıştırmaya devam ediyoruz.

May

" Ben, 1919 senesi Mayısı içinde Samsun'a çıktığım gün, elimde maddî hiçbir kuvvet yoktu; yalnız, Büyük Türk Milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevî bir kuvvet vardı. İşte, ben, bu ulusal kuvvete, bütün milletime güvenerek işe başladım. "

"Küçük Hanımlar Küçük Beyler"

Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz!

M. Kemal ATATÜRK

Mrt

Konferans salonumuzda düzenlenen "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108.Yıl dönümü" programı kapsamında, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin hazırladığı çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Mrt

Okulumuzda 06.03.2023-10.03.2023 tarihlerinde tüm sınıflarımıza yönelik çömlek yapma etkinliği düzenlenmektedir.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" çerçevesinde "Okulum Temiz" belgesini aldık.

Ock

Okulumuzda Mangala, Küre, Pentago, Q-Bitz ve Equilibrio dallarında yarışmalar düzenlendi.

Ara

Okulumuzda 2021 yılında yaptığı 'Stem Junior' projesi ile öğretmenimiz Elçin AYYILDIZ, 'Star Kids' Projesi ile öğretmenimiz Sinem BAYRAKTAR ve 'Covid waste 2470 ve Be my guest' Projeleri ile Müdür Yardımcımız Bulut ÖZKILIÇ, Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir.

Kas

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhuriyet'in 10. yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku'nda; "En büyük bayram" olarak nitelendirdiği Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.